Regenpakken

Verfijn opties:

Voor wie:

Waterdichtheid:

Prijs:

€ 29 - € 61
Regenpakken

Regenpakken die je droog houden!

In Nederland regent het misschien minder dan vroeger, maar de buien zijn wel feller en het water is nog even nat. Dus blijft het handig om zo droog mogelijk over te komen. Daar zijn regenpakken voor, die houden je droog. Er zit een hele techniek achter om niet alleen de regen van je lijf te houden. Regenpakken di...

Regenpakken die je droog houden!

In Nederland regent het misschien minder dan vroeger, maar de buien zijn wel feller en het water is nog even nat. Dus blijft het handig om zo droog mogelijk over te komen. Daar zijn regenpakken voor, die houden je droog. Er zit een hele techniek achter om niet alleen de regen van je lijf te houden. Regenpakken die volledig waterdicht zijn, doen een mens zweten en dan wordt je toch weer nat, alleen niet van de regen.

Het gaat om de materialen en de uitvoering.

Regenpakken zijn er is verschillende vormen en maten. Een ding hebben ze gemeen, regenpakken bestaan uit een bovendeel, het jasje en een broek (behalve de regenoverall). Samen zijn zij het regenpak. Omdat regenpakken over de normale kleding en jas worden aangetrokken is de maatvoering ruim aangehouden. Regenpakken lopen in maat vaak op van S naar M en L tot soms wel 4xL. Kies uw regenpakken niet te klein, want dan past u er met uw winterjas niet in.

Afhankelijk van de prijsstelling worden regenpakken ontworpen met extra zakken en kleppen die inregen tegengaan. De duurdere modellen gaan echt wel een aantal seizoenen mee, maar wie gewoon iets wil voor één seizoen kan al met een goedkopere uitvoering uit de voeten.

Regenpakken worden veelal gemaakt uit materiaal dat in een richting vocht doorlaat en in de tegenovergestelde richting vocht tegenhoudt. Een beroemd merk is Gore-Tex maar er zijn natuurlijk ook regenpakken die ander materiaal met dezelfde eigenschappen toepassen. Daarnaast worden regenpakken uitgevoerd met extra ventilatiestroken die dan weer met een soort flap worden afgedekt tegen inregenen. Een combinatie van die twee levert regenpakken op die een hoog draagcomfort hebben, niet zweten en je zo super droog houden.

Wat mogen regenpakken kosten?

Voor rond de 30 Euro heb je al een prima regenpak. Maar wie er de komende maanden de elementen dagelijks mee wil trotseren doet er goed aan in de categorie betere regenpakken te shoppen. Dat begint bij zo’n 45 Euro en biedt echt waar voor je geld. Daarnaast zijn de betere regenpakken ook vaak voorzien van leuke kleuren en een comfortabele afwerking. De broek en het jasje moeten immers eenvoudig over de gewone kleding aangetrokken kunnen worden.

Zorg dat je opvalt!

Met een donker regenpak kun je op de fiets in het verkeer nog wel eens wegvallen. Wie met zijn regenpak aan het verkeer gaat deelnemen, op de fiets of lopend, doet er goed aan regenpakken te kiezen met opvallende kleuren en/of extra reflecterende banden. Deze regenpakken zijn speciaal gemaakt om ook in het donker of tijdens hevige stortbuien, gezien te worden. 

Daarnaast zijn er regenpakken met prints, camouflagekleuren en voor kinderen natuurlijk met verschillende figuurtjes erop. Regenpakken met hartjes of sterren en voor de meer stoere gebruikers haaien of herten. Ook zijn er regenpakken met leuke berenoortjes aan de capuchon.  

Regenpakken en andere regenkleding.

Wie minder vaak door het gure weer moet, kan ook kiezen voor alleen een regenjas of een regenponcho. Regenponchos hebben het voordeel dat je ze in één beweging over je hoofd aantrekt en ze kunt ze klein opvouwen. Op de fiets zijn ze misschien wat minder handig, omdat de regen via de poncho, op je broek of in je schoenen loopt. Maar daar zijn dan weer losse regenbroeken voor uitgevonden.

Meer

Regenpakken Er zijn 89 producten

per pagina
Toont 1 - 12 van de 89 items
Toont 1 - 12 van de 89 items