RAINRAP met Capuchon Camel / Light Grey

Mooi en makkelijk droog!

Komt onverwacht de regen met bakken uit de lucht of is het een echte Hollandse miezerdag, dan is de rainrap met ruime capuchon een snelle oplossing. Je slaat de rainrap om en laat de bui maar komen. De rainrap staat super leuk geeft veel bewegingsvrijheid, je kunt er lekker in wandelen, winkelen en even snel de rainrap omslaan voor in-en-uit de auto is helemaal een top!

Meer details

Product Video's

€ 34,98 incl. BTW

-50%

€ 69,95 incl. BTW

Kenmerken

KleurEcru
Voor wie:Dames
Gewichtca. 220 gr.

Meer informatie

Met de RAINRAPS blijf je lekker droog!

Komt totaal onverwacht de regen met bakken uit de lucht of is het een echte Hollandse miezerdag, dan is de rainrap een snelle en makkelijke oplossing. De rainrap trekt sneller aan dan een regenjas. Je slaat de rainrap met ruime capuchon of regen-omslagdoek om en laat de bui maar komen. Deze rainrap staat super leuk geeft veel bewegingsvrijheid, je kunt er lekker in wandelen, winkelen en even snel omslaan voor in-en-uit de auto is de rainraps ook helemaal een topper. De rainraps zijn aan twee kanten te dragen en zitten in een klein zakje en past in elke handtas. De stof is kreukvrij, waterafstotend, sneldrogend, lichtgewicht. Helemaal leuk is de pasvorm: One size fits most. Dus geeft buienradar aan; "kans op buien", ga niet weg zonder je makkelijke RAINRAP!

Odiewiki: Geschiedenis van de regenjas 

De Schotse ondernemer en chemicus Charles Mackintosh (1766-1843) ontwikkelde in het begin van de negentiende eeuw de waterdichte stof waarvan de regenjas is gemaakt. Zijn ontdekkingstocht begon met een onderzoek naar de afvalproducten van de winning van steenkool. Macintosh wist ammoniak te onttrekken uit deze stoffen en maakte daar vervolgens paarse verf van die op zijn beurt ook weer een afvalproduct opleverde, een rubberachtig materiaal.

De Schot besloot deze laatste substantie ook te onderzoeken. Hij experimenteerde met oplossingen van het materiaal en ontdekte al snel de waterafstotende kwaliteit van deze substantie. Toen de uitvinder de stof op kleding probeerde te bevestigen bleek er echter een probleem te zijn: de stof plakte nogal. Mackintosh wist dit uiteindelijk op te lossen door het materiaal tussen twee lagen stof op elkaar te persen. Dit had succes en de Schot kreeg in 1823 patent op het waterdichte materiaal dat vooral gebruikt zou worden bij de fabricage van regenjassen. Regenjassen werden lange tijd Mackintosh genoemd.

Aanvankelijk stonken de jassen overigens nogal waardoor lang niet alle particulieren zin hadden een regenjas aan te schaffen. Het leger zag wel gelijk het nut in van de uitvinding in en nam het nare luchtje op de koop toe. De Britse uitvinder Thomas Hancock (1786-1865) wist de nare geur later te verminderen door meer rubber toe te voegen.

 

 

Waterdichte kleding wassen

Hoe moet ik regenkleding wassen?

Bekijk voor het wassen altijd de labels in je jas voor de specifieke wasvoorschriften. Het is aan te raden waterdichte jassen regelmatig en met een technisch wasmiddel te wassen. Dit voorkomt schade aan de waterdichte laag van je jas. Altijd goe naspoelen zodat er geen zeepresten achterblijven. Gebruik nooit wasverzachter. En drogen nooit in de droogtrommel. Zelf heb ik een keer een hele mooie regenjas verknalt in mijn droger, tot op vandaag heb ik daar spijt :( van.  Als je jas wel in de droger kan (volgens het label), is het verstandig hem na het wassen meteen in de droger te doen. Dit heractiveert dan de waterafstotende laag aan de buitenkant. 

Waterdichte kleding impregneren

Als je jas in de droger kan, is het verstandig hem na het wassen in de droger te doen. Dit heractiveert de waterafstotende laag aan de buitenkant. Na een aantal wasbeurten zal de buitenkant van de kleding toch vocht gaan opnemen. De jas wordt dan zwaar en voelt koud en klam aan. Dan is het zaak de jas te impregneren. Hiervoor zijn verschillende sprays en middelen voor in de wasmachine te koop.

Over Rainraps

Over RAINRAPS

De Amerikaanse fabrikant van de RAINRAPS begon in het voorjaar van 2011 als een simpel idee op de zoveelste regenachtige dag na weken van veel regenbuien in New York. Oprichtster Stacy Struminger van RAINRAPS gaat tevergeefs op zoek in NY naar een waterdichte modieuze en leuke regenjas. Stacy heeft niets kunnen vinden wat aan haar wensen voldeed en ze raakt gefrustreerd. Zo ontstond haar inspiratie voor het ontwikkelen van een waterdichte wrap met capuchon (omslagdoek). Samen met haar beste vriendin Rachel Teyssier delen zij de visie dat de wrap er moet komen. Ze investeren samen en ontwikkelen een visie en realiseren het merk RAINRAPS. Inmiddels zijn de RAINRAPS in Amerika en Engeland een groot succes en gelukkig nu ook Nederland verkrijgbaar.