Mac in a Sac Regenbroek Adult Black

Hip is een regenbroek niet:) Maar wel handig!

Deze Mac in a Sac regenbroek is uitgevoerd met de allernieuwste “waterdicht-ademend” technologie. De broek is absoluut waterdicht en slijtvast en beschikt bovendien over een geweldig ademend vermogen. Deze regenbroek van Mac in a Sac is én gemakkelijk én comfortabel in één. Kleine troost, bijna niemand staat een regenbroek leuk:) 

Meer details

€ 34,95 incl. BTW

Kenmerken

MaatL, M, S, XL, XXL, XXXL
KleurZwart
Voor wie:Dames, Heren
Eigenschappen:Waterdicht, Incl. opbergzakje

Meer informatie

Mac in a Sac regenbroek

Deze Mac in de Sac regenbroek is uitgevoerd met de allernieuwste “waterdicht-ademend” technologie van Mac in a Sac. De broek is absoluut waterdicht en slijtvast en beschikt bovendien over een geweldig ademend vermogen. Deze regenbroek gemakkelijk en comfortabel maar hahaha staat bijna niemand, maar het moet:). De broek makkelijk in onderhoud en kan echt tegen een stootje. Door het gebruik van het Omni-Tech materiaal, is de broek waterdicht en Omni-Wick eigenschap draagt zorg voor de allerbeste ventilatie. De zorgvuldig afgewerkte naden zijn getapted, dus laat geen regen en wind door. 

Odiewiki: geschiedenis van regenkleding

De regenjas is een Schotse uitvinding. Dat het vrij veel regent in Schotland is bekend. Een in Schotland veel gehoorde zin is dan ook: If you can see the top of the mountain, it’s going to rain. If you can’t see the top, it is raining. In de praktijk valt het in veel delen van Schotland met de regen echter nog wel mee. Maar de regenjas is dus wel uitgevonden door een Schot.

De Schotse ondernemer en chemicus Charles Mackintosh (1766-1843) ontwikkelde in het begin van de negentiende eeuw de waterdichte stof waarvan de regenjas is gemaakt. Zijn ontdekkingstocht begon met een onderzoek naar de afvalproducten van de winning van steenkool. Macintosh wist ammoniak te onttrekken uit deze stoffen en maakte daar vervolgens paarse verf van die op zijn beurt ook weer een afvalproduct opleverde, een rubberachtig materiaal.

De Schot besloot deze laatste substantie ook te onderzoeken. Hij experimenteerde met oplossingen van het materiaal en ontdekte al snel de waterafstotende kwaliteit van deze substantie. Toen de uitvinder de stof op kleding probeerde te bevestigen bleek er echter een probleem te zijn: de stof plakte nogal. Mackintosh wist dit uiteindelijk op te lossen door het materiaal tussen twee lagen stof op elkaar te persen. Dit had succes en de Schot kreeg in 1823 patent op het waterdichte materiaal dat vooral gebruikt zou worden bij de fabricage van regenjassen. Regenjassen werden lange tijd Mackintosh genoemd.

Aanvankelijk stonken de jassen overigens nogal waardoor lang niet alle particulieren zin hadden een regenjas aan te schaffen. Het leger zag wel gelijk het nut in van de uitvinding in en nam het nare luchtje op de koop toe. De Britse uitvinder Thomas Hancock (1786-1865) wist de nare geur later te verminderen door meer rubber toe te voegen.

 

 

Maattabel

Waterdichte kleding wassen

Hoe moet ik regenkleding wassen?

Bekijk voor het wassen altijd de labels in je jas voor de specifieke wasvoorschriften. Het is aan te raden waterdichte jassen regelmatig en met een technisch wasmiddel te wassen. Dit voorkomt schade aan de waterdichte laag van je jas. Altijd goe naspoelen zodat er geen zeepresten achterblijven. Gebruik nooit wasverzachter. En drogen nooit in de droogtrommel. Zelf heb ik een keer een hele mooie regenjas verknalt in mijn droger, tot op vandaag heb ik daar spijt :( van.  Als je jas wel in de droger kan (volgens het label), is het verstandig hem na het wassen meteen in de droger te doen. Dit heractiveert dan de waterafstotende laag aan de buitenkant. 

Waterdichte kleding impregneren

Als je jas in de droger kan, is het verstandig hem na het wassen in de droger te doen. Dit heractiveert de waterafstotende laag aan de buitenkant. Na een aantal wasbeurten zal de buitenkant van de kleding toch vocht gaan opnemen. De jas wordt dan zwaar en voelt koud en klam aan. Dan is het zaak de jas te impregneren. Hiervoor zijn verschillende sprays en middelen voor in de wasmachine te koop.

Over Mac in a Sac

Over Mac in a Sac

Mac in de Sac is opgericht in het jaar 1987 van de vorige eeuw. De oprichter van Mac in de Sac heeft Packaway Jackets regenjassen en broeken bedacht. Packaway dat wil zeggen, regenkleding super licht van gewicht en heel klein verpakken zodat het regenpak niets weegt en in elke tas past. Mac in de Sac begon als een simpel idee voor makkelijk mee-te-nemen regenkleding, is nu uitgegroeid tot een wereldwijd verkrijgbaar merk. Mac in de Sac regenkleding is waterdicht, ademend, naden zijn getaped en afgewerkt met reflecterend band. En natuurlijk de handige opbergzak.