Aanbieding! Paraplu met reflecterende strip voor zichtbaarheid Navy Bekijk groter

Paraplu met reflecterende strip voor zichtbaarheid Navy

SI0461

Hoge zichtbaarheid Hoge veiligheid!

Be Seen-Be Safe! High Visibility Paraplu. Deze paraplu's met zeer hoge zichtbaarheid zijn een uitkomst in de regen vooral bij die sombere donkere dagen en avonden in de herfst en winter. De paraplu heeft een brede reflecterende streep rond de binnenkant en buitenkant van de kap, daardoor ben je goed zichtbaar aan zowel de voor-en-achterkant. Veiligheid first!

Meer details

€ 14,96 incl. BTW

-25%

€ 19,95 incl. BTW

Kenmerken

KleurZwart
Soort paraplu:Reflecterende paraplu
HandvatRecht
Diameter | LengteD: 102 cm
Gewichtca. 300 gr.

Meer informatie

High Visibility Paraplu

Be Seen-Be Safe! Deze paraplu's met zeer hoge zichtbaarheid zijn een uitkomst voor de donkere regendagen en avonden. De paraplu heeft een brede reflecterende streep rond de binnenkant en de buitenkant van de kap, daardoor ben je goed zichtbaar aan zowel de voor-en-achterkant. De uitvoering is een stevig windbestendig frame, met een sterk en doek voor de kap. Mocht je de hond uitlaten, uit je werk komen of gewoon aan de wandel zijn dan ben je zo veel beter zichtbaar. Hoge zichtbaarheid, hoge veiligheid! Even een blik op buienradar of weeronline en je weet meteen de plu moet mee of kan lekker in de paraplubak blijven staan.

Odiewiki: Geschiedenis van de paraplu

De paraplu stamt af van de parasol. Parasols bestonden al in de oudheid, bijvoorbeeld in het oude Egypte, Griekenland en China. Vanaf de Renaissance werden parasols steeds meer gebruikt in de Westerse wereld. De hogere klassen gebruikten een parasol als statussymbool. Aan een witte huid kon men zien dat men niet buiten hoefde te werken. Geleidelijk aan begon men parasols ook als regenscherm te gebruiken.

Rond 1760 werden in Frankrijk de termen paraplu en parasol wettelijk vastgelegd. De paraplu werd toen in Europa vooral gezien als een product voor welgestelde dames. Vanaf 1750 begonnen ook mannen in Groot-Brittannië paraplu's bij zich te dragen. Vanaf de Eerste Wereldoorlog werden paraplu's in massaproductie gemaakt. In 1928 vond Hans Haupt een paraplu uit die niet alleen opvouwbaar, maar ook inklapbaar was. In de jaren 50 van de 20e eeuw werd de paraplu steeds meer een modeaccessoire.