Tilley Outback Waxed Cotton Hat Olive-Brown

Tilley Hat

De uit Canada "Tilley Outback Hat", is de ultieme outdoorhoed. De hoed is gemaakt van stevige, duurzame 100% gewaxt katoen. Tilley's zijn kwaliteitshoeden die beschermen tegen zon (UPF 50+), wind en regen. Deze comfort hoed is uitgevoerd met, zweetband, ventilatiegaten, en het windproof koord loopt zowel onder de kin als langs het achterhoofd, zo kan de hoed niet zomaar afwaaien. 

Meer details

€ 54,95 incl. BTW

Kenmerken

Voor wie:Uni
NadenWaterdicht
Rand breedte gemeten7.5 cm
PackableOpvouwbaar

Meer informatie

Onder de hoeden het neusje van de zalm!

De uit Canada Tilley outback hat is wereldberoemd en voor de liefhebber de ultieme outdoorhoed. Deze geweldige hoed is gemaakt van stevige, duurzame 100 % gewaxed katoen. Tilley Hats zijn kwalitatief hoogstaande hoeden die beschermen tegen zon (UPF 50+) en regen. De zweetband, ventilatiegaten, het slimme windproof koord loopt zowel onder de kin als langs het achterhoofd, zo kan deze super hoofd beschermende hat niet zomaar afwaaien. Tilley Hats zijn oersterk en gaan graag op elk avontuur met je mee mee. De hats zijn handmade en met zorg gemaakt, vandaar dat Tilley Hats best pittig in prijs zijn.

Een paar bijzonderheden op rij:

 • Bovenkant kroon ventilatie mesh
 • In de kroon verwerkt foam zodat de hoed blijft drijven
 • In de kroon verwerkt secret pocket, voor geld of een pasje
 • Onderkant van de brim (rand) afgewerkt met anti-reflexie 
 • Windproof kinkoord
 • Zacht anti-sweatband
 • Ademend
 • Lichtgewicht
 • Handleiding voor gebruik hoed
 • Comfort Fit, uitstekende pasvorm door de maatvoering  
 • Gecertificeerd UPF50+
 • Waterdicht
 • Handmade

Veilige schaduw door de brede rand!

Deze geweldig fijne zon-beschermende hoed is onopvallend, opvallend door zijn eenvoud. Het hoofd koel houden en beschermen is de kracht van de Tilley hoed. De brede rand (brim) biedt veel schaduw en fantastische bescherming voor de oren. De rondom slimme ventilatie in de kroon geeft frisse verkoeling voor de hoofdhuid. De kinband met stopper houdt bij een zomerbries de hoed goed op zijn plek. Door het speciale ontwerp geeft deze veder lichte zonnehoed je de meest optimale bescherming van je hoofd, gezicht, oren en nek. De hoed biedt 50+ UPF bescherming tegen de zon, draagt beslist niet warm door de strategische ventilatie techniek. Deze innovatieve bijzondere outdoorhoed gaat jaren mee. Let op: Je krijgt zeker weten veel complimenten voor je keus hoed. Als eerste van Odiezon. 

Over het merk Tilley Hat

Meer dan dertig jaar exporteert Alex Tilley (de oprichter) zijn outdoor hoeden vanuit Canada over de hele wereld. Zowel het ontwerp en de productie van de hoeden wordt gedaan in Canada. Tilley hoeden zijn handmade hoeden en ontworpen voor mensen die graag op avontuur gaan in de buitenlucht, zowel op het water of in the wild, maar het ontwerp is ook heel geschikt voor in de achtertuin, zegt de fabrikant er graag achteraan. Bij Tilley geloven ze in het maken van producten die je de beste bescherming geven tegen, zon, regen en wind, zodat je met volle teugen kan genieten van je activiteiten buiten.

Veilig in de zon

Iedereen weet inmiddels dat je goed op je huid moet letten als je gaat zonnen, maar bij het zien van de eerste zonnestralen wordt veilig zonnen als snel ter zijde geschoven. In korte mouwen en zonder enige bescherming genieten we volop van de zon, totdat we na een dagje bakken de gevolgen van het onbeschermd zonnen merken. In plaats van een gezond bruin kleurtje heb je grote, pijnlijke verbrandingsplekken die je eraan herinneren waarom veilig zonnen ook alweer zo belangrijk is.

Veilig zonnen. De ultraviolette straling (UV) in zonlicht is slecht voor de mens. Als je te lang en te veel in de zon zit, loop je niet alleen kans dat je verbrandt, maar loop je ook meer risico op huidkanker. Daarnaast krijg je door een teveel aan UV-straling ook eerder rimpels. Om je goed te beschermen tegen de zon is het dan ook verstandig om zonnebrandcrème met een hoge factor te gebruiken en je beschermen met UV kleding of zwemkleding is tegenwoordig steeds meer een verstandige een trend.

Bron KWF

Onderhoud regenhoed

Altijd je regenhoed ondersteboven laten drogen en niet nat in een tas of jaszak proppen. De coating van de naden kunnen namelijk slijten en gaan lekken.

Wasvoorschrift Tilley hoed

Je kunt je hoed wassen in lauwwater met speciaal wasmiddel voor outdoorkleding. Gebruik nooit wasverzachter, en nooit de hoed centrifugeren of in de droger. Altijd de hoed drogen ondersteboven of aan de waslijn. Je hoed gaat met een beetje zorgzaam onderhoud je levenlang mee.

Odiewiki: Geschiedenis regenhoeden en petten

De zuidwester is één van de eerste hoofddeksel die beschermt voor de regen. De zuidwester werd en wordt, door schippers en andere zeevarenden gedragen, om zich te beschermen tegen wind, neerslag, opspattend zeewater en kou. Het is een hoed met brede randen, die aan de achterkant ver doorlopen, om zo het water af te voeren zonder dat het tussen de nek en de kraag van de jas loopt. Het materiaal van de zuidwester vaak is gemaakt van oliegoed. Dit heeft waterafstotende eigenschappen.

 • UV-rating Internationaal en Europees
 • Internationaal UV standard: ARPANSA UPF50+ blocked 98.5% UV-straling
 • Europees UV standard: UV standard801 UPF80 blocked 98.5% UV straling 

Medisch

De beste hoofdbescherming begint bij Odiezon en Odieregen

Na bezoek aan je dermatoloog krijg je dringend advies niet meer onbeschermd met je gezicht of oren, nek of hoofdhuid in de zon te gaan. Deze mededeling is meestal even flink schrikken. Daarna ga je opzoek naar goede hoofdbedekking en koop je meteen een hoed of cap. Waarschijnlijk moet je nog even wennen om met een parasol te lopen. Maar een parasol is altijd handig om te hebben bij overgevoeligheid voor UV straling Met Met deze paraplu/parasol, heb je 2-in-1. Deze parasol geeft veel schaduw en geweldig goede UV bescherming voor je hoofd en gezicht. En bij regen blijf je lekker droog.

Wil je meer advies over UV bescherming en UV beschermende procducten kijk dan ook eens op: www.odiezon.nl Odiezon is een goed gesorteerde UV specialist. Met onze ervaring en expertise zorgen wij ervoor dat je de juiste keus maakt en bovenal tevreden. Je kunt ons altijd vanaf maandag tot vrijdag van negen uur tot vijf uur telefonisch bereiken op: 0522-470220

UV bescherming voor de hoofdhuid en de meest voorkomende medische indicatie zijn:

 • Actinische keratosen
 • Alopecia (kaalheid mannen en vrouwen)
 • Basaalcelcarcinoom
 • Brandwonden
 • Bijwerking medicijnen
 • Brandwonden
 • Eczeem
 • Erytropoëtische protoporfyrie
 • Huidkanker
 • Melanoom
 • Nierproblemen
 • Plaveiselcelcarcinoom
 • Vitiligo
 • Zonneallergie

Huidproblemen en de zon:

 • Bescherm je altijd tegen de zon
 • Wees extra alert voor verbranden van je huid door de zon
 • Bescherm je huid optimaal en kies kleding of zwemkleding die UV-werend zijn
 • Draag een UV werende zonnehoed en/of een zonnebril met UV-werende glazen
 • Smeer je onbedekte huid in met zonnebrandcrème, met een hoge beschermingsfactor
 • Herhaal dit elke 2 uur, of vaker bij transpireren of na het zwemmen
 • Ga niet tussen 12 en 15 uur in de zon
 • Zoek op tijd de schaduw op. Dan vangt de huid minder UV-straling op
 • Let op de zonkracht. Hoe sterker de zonkracht, hoe groter de kans op verbranding

Maattabel

Hoe meet je de hoofdomtrek:

Meet zoals op de afbeelding aangegeven de omtrek van je hoofd op. Je doet dit door een meetlint rondom het hoofd te trekken, net boven de wenkbrauwen (ca. 2 cm) en aan de zijkanten boven de oren. 

 


Maattabel Sunday Afternoons:

Vanwege de verschillen in ontwerpen en stoffen van de hoeden en caps, kan elke hoed of cap van Sunday Afternoons iets anders van pasvorm zijn. De ontwerpen zijn zo ontworpen dat een Sunday Afternoons hoed of pet, bijna iedereen past. Bijna alle hoeden en caps zijn verstelbaar naar de gewenste grootte, voor de beste pasvorm, dit staat aangeven bij productkenmerken.

Sunday Afternoons werkt soms bij bepaalde ontwerpen met dubbele maten dus: XS-S of L-XL. Deze hoeden zijn dan verstelbaar en opmaat te maken. Kijk altijd bij de productkenmerken voor de juiste maat.

Maattabel Tilley Hat:

Specialiteit van de Tilley Hat is, dat Tilley werkt met halve maten en zeer kleine en grote maten hoeden maakt.

Maat 6.7/8 is maat Small 55 cm hoofdomtrek

Maat 7 is maat Small 56 cm hoofdomtrek

Maat 7.1/8 is maat Medium 57 cm hoofdomtrek

Maat 7.1/4 is maat Medium 58 cm hoofdomtrek

Maat 7.3/8 is maat Large 59 cm hoofdomtrek

maat 7.1/2 is maat Large 60 cm hoofdomtrek

Maat 7.5/8 is maat Extra Large 61 cm hoofdomtrek

maat 7.3/4 is maat Extra Large 61.5 cm hoofdomtrek

Maat 7.7/8 is maat 2x XLarge 62.5 cm hoofdomtrek

Maat 8 is maat 2x XLarge 63.5 cm hoofdomtrek

Maat 8+ is Beyound Huge 66.5 cm hoofdomtrek

Verzorging hoed

Paper blend hoed of visor verzorgen

Regen, zon, zonnebrandmiddelen, zijn allemaal boosdoeners voor paperhoeden en visors. Hoe kan je nou het beste je hoed behandelen.

Om je hoed/visor van paper te reinigen, is het beste om te beginnen met het afvegen van het vuil met een schone doek. Veeg heel licht om geen strepen of beschadigingen te krijgen. Als dat niet afdoende is, maak dan wat lauw water met citroen erin en probeer het vuil er dan zachtjes af te wassen. Veeg de hoed daarna voorzichtig droog en laat de hoed eerst verder drogen in normale temperatuur. Gebruik vooral geen schoonmaakmiddelen met bleek erin, want daardoor verkleurt de hoed. Een ander alternatief is het schoonmaken met een babydoekje, want die zijn gemaakt om kwetsbare oppervlakken schoon te maken.

Een regenbui is voor de visor of paperhoed een ramp! In het geval van een bui regen, maak allereerst de hoed voorzichtig droog met een droge doek. Leg de hoed daarna op een vlakke ondergrond en laat deze langzaam drogen. Vooral geen haardroger of wasdroger gebruiken. Het vocht wordt dan te snel onttrokken en de hoed wordt er breekbaarder door.

Regenhoed drogen

Altijd je regenhoed of regenpet ondersteboven laten drogen en niet nat in een tas of jaszak proppen. De coating van de naden kunnen namelijk slijten en gaan lekken.

Regenhoed wasvoorschrift 

Je kunt je regenhoed wassen op 30 graden in de wasmachine met speciaal wasmiddel voor outdoorkleding of met een fijnwasmiddel. Maar het allerbeste voor je regenhoed, is de hoed te wassen op-de-hand, met een heel klein beetje vloeibaar fijnwasmiddel. Gebruik nooit wasverzachter, en nooit de hoed centrifugeren of in de droger. Je hoed gaat met een beetje zorgzaam onderhoud jaren mee.

Vilten | Wollen hoed verzorgen

Regen, zon, zonnebrandmiddelen, zijn allemaal boosdoeners voor hoeden. Hoe kan je nou het beste je hoed behandelen.

Een regenbui is voor een vilten hoed niet meteen een ramp, het vilt  is van nature waterafstotend. Maar een vilten hoed is geen regenhoed! Een vilten hoed moet ondersteboven opgeborgen worden, dit voorkomt dat de rand vervormt of plat wordt. Dit geldt extra voor natte hoeden, deze moeten altijd ondersteboven drogen. Een vilten hoed van goede kwaliteit mag gerust kletsnat worden, als je hem daarna rustig en ondersteboven laat drogen. Doe dit op kamertemperatuur, anders zou je hoed wel eens kunnen krimpen.

Deuken en kreuken kan je uit een vilten hoed stomen, want dit is de manier hoe hij zijn oorspronkelijke vorm gekregen heeft. De hoed kun je dan ook het beste boven de stoom van kokend water houden, maar let op dat je je niet verbrand aan de hete stoom.

Bestofte hoeden borstel je best voorzichtig af, met de klok mee van bovenaf gezien. Zo voorkom je dat je het stof in de hoed wrijft. De allerbeste reiniging voor een vilten hoed is; breng de hoed naar de stomerij en je krijgt de hoed heerlijk fris en schoon terug.

Hoe houd je je hoed, cap, pet of visor mooi van polyester of cotton

Zon, zonnebrandmiddelen, en het zout uit transpiratievocht, zijn allemaal boosdoeners voor hoeden en caps. Hoe kan je nou het beste je hoed behandelen zodat je hoed een lange tijd mooi blijft. Wil je je cap of hoed wassen, was je hoed of cap dan het liefst op de hand met een vloeibaar fijnwasmiddel (niet teveel) in lauw water met een klein scheutje azijn. Of op een fijn-wasprogramma in de wasmachine met vloeibaar fijnwasmiddel, ook met een klein scheutje azijn. Azijn zorgt voor kleur behoud en je kunt minder wasmiddel gebruiken. Nooit je hoed in de droger drogen, maar lekker aan de waslijn drogen. Of ondersteboven drogen.

Wax hoeden verzorgen

Wax hoeden worden onderhouden door deze regelmatig met speciale wax producten in te sprayen. Wax hoed op de hand wassen in lauw water met outdoorkleding wasmiddelen en ondersteboven drogen of aan de waslijn.

Over Tilley Hat

Over het merk Tilley Hat

Meer dan dertig jaar exporteert Alex Tilley (de oprichter) zijn outdoor hoeden vanuit Canada over de hele wereld. Zowel het ontwerp en de productie van de hoeden wordt gedaan in Canada. Tilley hoeden zijn handmade hoeden en ontworpen voor mensen die graag op avontuur gaan in de buitenlucht, zowel op het water of in the wild, maar het ontwerp is ook heel geschikt voor in de achtertuin, zegt de fabrikant er graag achteraan. Bij Tilley geloven ze in het maken van producten die je de beste bescherming geven tegen het weer, zodat je kunt concentreren op je activiteiten buiten.